Description
Jesteśmy producentem olejów tłoczonych na zimno.Zawsze Świeży, 100% naturalny, tłoczony na zimno. Nasz olej nie stoi na półce tylko wytwarzamy go na bieżąco.Nasze oleje przechodzą badania laboratoryjne by potwierdzać autentyczność oraz najwyższą jakość naszych Olejów. Na zdjęciu fragment z badania laboratoryjnego. Na życzenie udostępniamy pełny raport.Czym wyróżnia się nasz olej z pestek dyniNasz Olej z dyni produkowany w naszej własnej rodzinnej olejarni Spichlerz-Zdrowia toprawdziwy 100% naturalnie tłoczony olej na zimno.Nierafinowany. niefiltrowany. bez domieszek. bez konserwantów. bez obróbki termicznej.Do tłoczenia używamy pestek dyni z najlepszych upraw.Dzięki tłoczeniu w temperaturze 35 stopni wszystkie właściwości są zachowane.Nasze Oleje tłoczymy codziennie dlatego nasz olej jest świeży.Osad w butelce jest zjawiskiem naturalnym. świadczącym o prawdziwej produkcji naturalnej.Skład: 100% olej tłoczony na zimno z pestek DyniKraj pochodzenia ziarna: Polska/ChinyOlej z pestek Dyni polecamy wszystkim osobom:chcącym poprawić ogólny stan zdrowiamającym problem z pasożytamicierpiącym na niedobór witamin: A, E i CChcącym przyswoić więcej: żelaza, potasu, wapnia, magnezu, jodu, fluoru, sodu, cynku, fosforu i selenu.Historia oleju z pestek dyni: W większości olej z pestek dyni pochodzi ze Styrii w Austrii, ale także z obu Ameryk, gdzie odnotowuje się uprawę dyni na większą skalę. Podczas uprawy dyni, bardzo popularnej jako warzywo dekoracyjne, ale także jako baza do różnych zup, soków i przecierów, produktem ubocznym stają się nasiona dyni, których każda dynia zawiera spore ilości. Pestki te kryją w sobie duże ilości wielonienasyconych tłuszczy. Stanowią bardzo dobre źródło tłuszczy roślinnych, są świetnym dodatkiem do wszelkich potraw, ale również pyszną i zdrową przekąską. Z pestek dyni pozyskuje się wartościowy olej dyniowy, idealny do spożywania na zimno.Właściwości oleju z pestek dyni:Olej z pestek dyni wyróżnia się na tle innych olejów wyglądem, smakiem, zapachem i właściwościami. Ma jasnozieloną barwę z domieszką pomarańczowego koloru, aż do ciemnozielonej z czerwoną poświatą. Wyjątkowe zabarwienie olej z pestek dyni zawdzięcza obecności zielonych chlorofili i pomarańczowo-czerwonych karotenoidów. W smaku olej z dyni jest łagodny, aromatyczny, czasem lekko orzechowy.Ponad to Olej z pestek dyni zawiera:fitosterole: sitosterol i sigmastendion,skwalen,związki fenolowe: kwas syryngowy, felurowy i kawowy,karotenoidy: zeaksantyna, beta-karoten, luteina i kryptoksantyna,składniki mineralne: selen, potas, cynk.Przechowywanie Oleju z pestek dyniZe względu na wysoką zawartości kwasów tłuszczowych, które zwykle szybko się utleniają. Olej z pestek dyni należy przechowywać w ciemnej butelce, w suchym, chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20 stopni C. Mimo to, dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy (głównie witaminy E), olej może być przechowywany w szczelnym opakowaniu nawet do 3 miesięcy.Wartość odżywcza produktu W 100 gWartość energetyczna3668 kJ/ 892 kcalTłuszcz:w tym kwasy tłuszczowe 100g-nasycone 17.5g-jednonienasycone kwasy-tłuszczowe 34.7g-wielonienasycone kwasy- trans – <0.1tłuszczowe 47.6gWęglowodany w tym cukry 0 gBłonnik 0 gBiałko 0 gSól 0 g
Oliwy i oleje
jakie badania na tarczycę hashimoto, zaparcia w ciazy, globulki macmiror, baby blues, sandoz lek tabletki, eveline paleta cieni do powiek charming mocha, szczepionka ismigen, nolicin tabletki, ibuprofen po szczepieniu covid, drożdżyca paznokci
yyyyy